סוכרים

סוכרים

סוכרים

סוכרים – כל מה שרציתם לדעת

כאשר מדברים על בריאות הסוכר הוא כלל לא חלק משחקני המפתח,
סוכרים קיימים באופן טבעי בכל המזונות המכילים פחמימות, כגון;
פירות וירקות, דגנים ומוצרי חלב.
צריכת מזונות המכילים סוכר באופן טבעי לרוב מכילים גם המון דברים טובים כמו סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים חיוניים,
נוגדי חמצון ובמוצרי חלב גם חלבון וסידן.
אז מתי הבעיה מתחילה? כאשר צורכים פחמימות (גם אם הם מלאות)
יתר על המידה, או צורכים מזון עם סוכר מוסף (מזון מעובד)
כחלק קבוע בתזונה היומיומית.

צריכת יתר של סוכרים

הבעיה מתחילה כאן, כאשר סוכר הופך לשחקן הראשי בתזונה שלנו.
המקורות העיקריים של סוכר מוסף מגיעים בעיקר ממשקאות קלים, משקה פירות (שייקים), יוגורט בטעמים,
דגנים ודגנים מלאים, עוגות, עוגיות וממתקים.
מרבית המזון המעובד ואפילו מוצרים שלא חשבתם שמוסיפים להם סוכר כמו מגוון רטבים, לחם, מרקים מוכנים ועוד.

איך הסוכר משפיע עלינו?

צריכת סוכר מוסף יתר על המידה יכולה להעלות את לחץ הדם ולהגביר דלקת כרונית,
שניהם נתיבים פתולוגיים למחלות לב.
צריכת יתר של סוכר, במיוחד ממשקאות מתוקים, תורמת גם לעלייה במשקל על ידי הטעיית הגוף בכבוי מערכת בקרת התיאבון, מהסיבה שקלוריות מנוזל אינם מספקים כמו קלוריות ממזונות מוצקים.
זו הסיבה מדוע קל יותר לאנשים להוסיף יותר קלוריות לתזונה הרגילה שלהם בעת צריכת משקאות מתוקים,
כי זה לא כל כך מורגש ולא משביע, רק נוסף על המזון המוצק שאנו צורכים.

סוכרים הם מולקולות פחמימה פשוטה גם אם הם מגיעים בצורת פחמימה מורכבת,
לגוף שלנו יש מנגנון מתוחכם שהופך גם את הפחמימה המורכבת לסוכר פשוט ובסופו של דבר לאנרגיה.
גופנו אינו מבחין בין סוכרים ממקורות שונים.
בין אם זה מגיע מסוכר לבן, דבש, מולסה, סירופ תירס, תמצית ענבים מרוכזת, פירות או מוצרי חלב, הגוף שלנו משתמש בסוכר בדיוק באותו אופן.
קיצוץ סוכר מהתזונה שלנו עשוי להיות קל לומר מאשר לעשות. אנו מופגזים בפרסומות למזונות מהירים ומטעמים טעימים.
אבל גם מזונות בריאים לכאורה יכול להכיל רמות גבוהות של סוכרים מוסתרים.

האשמים העיקריים וביניהם גם מוצרים דיאטטיים כוללים דגני בוקר,
רטבים (קטשופ, רוטב מוכן לפסטה, רטבים לסלטים ועוד)
חלב בטעם, לחם מלא, ומוצרים רבים המכתירים עצמם בעלי אחוז שומן נמוך, כגון יוגורט פירות.
הדרך הטובה ביותר לשמור על צריכת הסוכר היא להכיר את הסימון התזונתי .
בעוד שרשימת המרכיבים עשויה לטעון שלא תוסיף סוכרים, אך הם נמצאים בשמות שונים במוצר, אותה הגברת בשינוי הדרת.

חפשו את השמות הבאים עבור סוכר מוסף ונסו להימנע, או לקצץ בכמות או בתדירות צריכת מזון שבו הם נמצאים:

סוכר חום, ממתיק תירס, סירופ תירס, מיץ פירות מרוכז, סירופ תירס, פרוקטוז, דבש, סירופ שעורה, לתת שעורה, סירופ סוכר, מולסה(או בעברית דבשה) ומולקולות המסתיימות ב-“וז” דקסטרוז, פרוקטוז, גלוקוז, לקטוז, מלטוז, סוכרוז.

סך הסוכר, הכולל תוספת סוכר, מופיע לרוב בגרמים.
זה יכול להיות “רק 5 גרם סוכר למנה”, אבל אם כמות נורמלית היא שלוש או ארבע מנות,
בקלות מגיעים לצריכה של 20 גרם סוכר למנה.

בואו נודה באמת- אנחנו מוקפים באיומים, חלקם בלתי נראים, שמכניסים אותנו לסיכון בריאותי.
הנדסה גנטית, אוכל מעובד וזה רק קצה הקרחון. זה הזמן להודות כי רוב האנשים מחפשים עזרה כדי להימנע מאכילת סוכרים. לעתים קרובות, זה נראה כמו הישג בלתי אפשרי.
אבל סוד: גם המשימות המורכבות ביותר יכולות להיות קלות ופשוטות יותר אם אתה לוקח אותם צעד אחד בכל פעם.
אם אתה באמת מתחייב ורוצה לשמור על הבריאות שלך.

אודות המחבר

mm

Almog Cohen

אנחנו ב-My Body מבינים שתזונה נכונה היא ערך בלתי נפרד מאורח חיים ספורטיבי, ולכן צוות מיי בודי מורכב מאנשים שאורח חיים ספורטיבי ותזונה נכונה אצלם זה ערך עליון. אנחנו מבינים שלכל אחד ולכל מטרה יש צריכים שונים, צוות המומחים שלנו בעל ניסיון של שנים בתחום תוספי התזונה והספורט. אלמוג כהן מחזיקה במגוון הסמכות כגון - בעלת תואר ראשון B.A כלכלה ולוגיסטיקה, מדריך לאורח חיים בריא, יועצת תזונה ומלווה לשינוי הרגלי אכילה. אלמוג הינה דמות מוכרת בעלת וותק של שנים בתחום התזונה הבריאה, בשנים האחרונות עוסקת בעיקר בליווי אנשים לשינוי הרגלי אכילה, ירידה במשקל ושינוי המודעות לתזונה נכונה ובריאה. בעלת בלוג בריאות ותזונה נכונה המנגיש מתכונים בריאים וטעימים המאפשרים שמירה על אורח חיים בריא ללא וויתורים.

מאמרים אחרונים

ערכת אימון לבית

ערכת אימון לבית אתם רוצים להיות בכושר אבל יש סיבות...

קריאטין

קריאטין

קריאטין – התשובות לכל השאלות קריאטין הוא אחד מתוספי התזונה הפופולריים...

איך חוזרים לשגרה אחרי החג

איך חוזרים לשגרה אחרי החג?

אחרי שמונה ימי חג וכמובן, הפינאלה- המימונה! חוזרים לשגרת תזונה...

תגובות (4)

[…] מהאבקה רכיבים לא רצויים. תחילה רוב התהליך התרכז בבידוד סוכרים שומנים ופחמימות מהחלבון, מה שהפך את אבקת החלבון לנטולת […]

[…] ולא חביב, ממתיק מלאכותי או תוספת סוכר ללחם תוספת סוכר שאינה הכרחית וכלל לא תורמות לבריאות אך […]

[…] מה שמשאיר ממש מעט מקום למרכיבים נוספים כמו פחמימה, סוכרים שומנים ותוספות לא רצויות אחרות. לכן אבקות החלבון […]

[…] גבוה והאחרון בריכוז הכי נמוך. כאן נתייחס למוצרים כמו סוכר, שמנים ומלח. זיכרו כי סוכר יכול להופיע במספר רב של שמות: […]

Leave Your Comment