עוגת גבינה עשירה בחלבון
עוגת גבינה עשירה בחלבון
בא לכם מתכון לעוגת גבינה טעימה ומהירה להכנה?
קבלו מתכון לעוגת גבינה טעימה בטירוף,
דלת קלוריות ועשירה בחלבון.
ללא גלוטן, ללא סוכר לבן וללא רגשות אשם!
מתכון פשוט וקל להכנה שכל אחד יכול להכין.
עוגת גבינה עשירה בחלבון ללא גלוטן שממש קל להכין ועוד יותר קל לאכול !
מצרכים להכנת העוגה-
מצרכים לבסיס שקדים-
2 וחצי כוסות קמח שקדים
ביצה
**חצי כוס סוכר תמרים (ניתן להחליף – ראו הערות בסוף)
מצרכים למלית גבינה חלבון-
יוגורט חלבון
400 גרם גבינת שמנת 5%
8 כפות חלב
3 סקופים אבקת חלבון
2 ביצים
2 כפות מייפל טבעי (ניתן להחליף – ראו הערות בסוף)
מצרכים לקרם יוגורט-
יוגורט חלבון
3 כפות מייפל טבעי
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. מעבדים את מצרכי בסיס העוגה קמח שקדים, סוכר תמרים וביצה במעבד מזון עם להב מתכת
עד ליצירת גושי בצק גדולים ואחידים.
3. מעבירים את גושי הבצק לתבנית ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים לתבנית פיירקס בגודל 25X35
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-10 דקות בדיוק.
5. בינתיים, מכינים את מלית הגבינה, בקערה נשים תחילה את אבקת החלבון ו-8 כפות חלב ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד
שנקבל קרם חלק ללא גושים.
6. נוסיף את שאר המרכיבים למעט הביצים ונערבב עד שנקבל שנית קרם חלק ורק לאחר מכן נוסיף
גם את הביצים- לאוהבי המתוק, אני ממליצה להוסיף עוד כף או שתיים של מייפל, לדעתי לא צריך בגלל המתיקות המגיעה גם מאבקת החלבון- לשיקולכם.
7. ניצק על גבי בצק השקדים ונחזיר לאפייה של עוד 20 דקות במדויק. נוציא ונצנן היטב לפני שנשים את קרם היוגורט.
8. בינתיים, נכין את קרם היוגורט, בקערה נערבב היטב את כל המצרכים ליצירת קרם יציב ונעביר לקירור- לפחות לחצי שעה.
9. בזמן הזה העוגה תצא מהתנור ותתקרר, לאחר מכן נמרח את קרם היוגורט על העוגה, נשמור בקירור עד 5 ימים.
**סוכר תמרים- אפשר להחליף ב-3 כפות מייפל טבעי , סילאן טבעי או אגבה.
|
לכל העוגה |
לפרוסה 1 מתוך 20 |
קלוריות (גרם) |
3052 |
152 |
חלבונים (גרם) |
240 |
12 |
פחמימות (גרם) |
147 |
7.3 |
שומנים (גרם) |
162 |
8.1 |
שימו לב, ערך לפרוסה מתייחס לפי 20 פרוסות לתבנית פיירקס בגודל 25*35, הפרוסות גדולות מאוד.
אפשר לחתוך גם ל- 35 קוביות כך שיצאו קטנות יותר.
הערך מחושב לפי אבקת חלבון 100 iso בטעם וניל.