ספר מתכוני חלבון לפסח

מתכוני חלבון לפסח

ספר מתכוני חלבון לפסח

ספר מתכוני חלבון לפסח

קיבצנו לכם כמה מתכוני חלבון לפסח שווים במיוחד לפסח טעים, כשר וללא רגשות אשם.
כל המתכונים כמובן מועשרים בחלבון וכשרים לפסח, רובם קלים ופשוטים להכנה.
כל מה שאתם צריכים זה להצטייד באבקת חלבון כשרה לפסח ולהתחיל בהכנות.

מה מצפה לנו בספר מתכוני חלבון לפסח?

1. פנקייק חלבון כשל”פ.

2. גלידה חלבון  כשל”פ.

3. כדורי חמאת בוטנים וחלבון כשל”פ.

4. חטיף שוקולד עם חלבון כשל”פ.

5. חטיף חלבון שוקולד שקדים כשל״פ.

6. עוגת גבינה חלבון כשל״פ.

7. דונאטס חלבון כשל”פ.

*כל המתכונים נכתבו ע”י אלמוג כהן, בשיתוף אתר EatFit, יועצת תזונה ומאמנת לאורח חיים בריא.

1. פנקייק חלבון כשל”פ

מצרכים:

2 בננות בשלות

סקופ אבקת חלבון כשרה לפסח

3/4 כוס קמח כוסמת ירוקה או תחליף קמח כשר לפסח

2 ביצים

חצי כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1. מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומעבירים לקערה, חשוב למעוך היטב את הבננות שלא יהיו גושים גדולים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. במידה ורוצים להמתיק, אפשר להוסיף גם סוכר או מייפל או תחליף סוכר, אך אל תשכחו שאבקת החלבון ממתיקה.
4. מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה מטגנים את הפנקייק עד הזהבה מ-2 הצדדים.

במתכון השתמשנו באבקת החלבון כשל”פ בטעם וניל, אפשר לשנות לפי הטעם.

כל המתכון מכיל כ-45 גרם חלבון !

2. גלידה חלבון כשל”פ

מצרכים:

2 גביעי יוגורט חלבון- 200 גרם לגביע

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

6 תמרים

חצי כוס חלב

5 סקופים (30-33 גרם) אבקת חלבון כשרה לפסח

כף פולי קקאו- לא חובה

לציפוי- (לא חובה)

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

2 כפות מייפל טבעי

חצי כפית מלח גס

אופן ההכנה:

כל מה שצריך זה בלנדר חזק וטוב, אני השתמשתי בנינג׳ה.

  1. שמים בתוך הבלנדר את כל המצרכים ומערבבים עד שהמרקם והצבע אחיד ואין חתיכות תמרים בפנים.
  2. מעבירים לכלי או קופסא עם מכסה אטום מקפיאים לשעתיים לפחות.
  3. מערבבים יחד את שלושת המרכיבים לציפוי.

אחרי שהציפוי מוכן רצוי למרוח אותו על הגלידה כשהשכבה העליונה מעט מתקשה במקפיא אבל אפשר גם לפני ההקפאה.

וזהו! אפשר להחליף את התמרים בכוס פרי לפי הטעם: בננות, פירות יער או כל פרי אחר שמתחשק.

במתכון השתמשנו באבקת החלבון כשל”פ בטעם וניל ובחרנו ביוגורט חלבון 2% של מולר אקטיב.

כל המתכון מכיל כ-160 גרם חלבון !

3. כדורי חמאת בוטנים וחלבון כשל”פ (כ-28 כדורים)

מצרכים:

50 מ”ל חלב

¾ כוס חמאת בוטנים טבעית

¼ כוס מייפל טבעי

3 סקופים אבקת חלבון כשל”פ

כוס קוקוס טחון

יוגורט חלבון

לציפוי- (לא חובה):

חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יוגורט, חלב, מייפל טבעי ואבקת חלבון עד שאין גושים בבלילה.
  2. לאחר שהגעתם למרקם מעט קשה וללא גושים, נוסיף חמאת בוטנים וקוקוס טחון. ערבבו היטב לקבלת עיסה אחידה.
  3. במידה והעיסה קשה מדי, הוסיפו מעט מים או חלב ואם דליל, הוסיפו קמח שקדים/קוקוס.
  4. הרטיבו את הידיים, צרו כדורים וגלגלו אותם בקוקוס טחון.
  5. לשמור בהקפאה ולאכול!

*ניתן להחליף את הקוקוס בקמח שקדים
*ניתן להחליף את היוגורט והחלב לסויה.

4. חטיף שוקולד חלבון כשל”פ (כ-24 יח’)

מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר

כף חמאת בוטנים טבעית

כף מייפל טבעי

סקופ אבקת חלבון כשל”פ

שליש כוס חלב

קמצוץ מלח גס

אופן ההכנה:

  1. ערבבו בסיר קטן חמאת בוטנים, מייפל, חלב, אבקת חלבון ומלח גס.
  2. לאחר הערבוב, חממו על אש נמוכה וערבבו למשך 2-3 דקות.
  3. שפכו לתבנית עם נייר אפיה, שטחו עם נייר אפיה נוסף מעל והכניסו למקפיא.
  4. המיסו שוקולד מריר בבן מרי, הוציאו את התבנית מהמקפיא, הסירו את הנייר אפיה וצקו מעל את השוקולד המומס.
  5. הכניסו למקפיא למשך 2-3

*השתמשנו בתבנית 20*30 וחילקנו ל24 יחידות. כל יחידה 12-14 גרם חלבון.
*השתמשנו באבקת חלבון כשרה לפסח בטעם וניל, אך ניתן להחליף בכל טעם שתרצו.

5. חטיף חלבון שוקולד שקדים כשל”פ (16 יחידות) 

מצרכים:

לבסיס שוקולד חלבון-

4 סקופים אבקת חלבון כשרה לפסח – מומלץ בטעם שוקולד או וניל.

150 מ״ל חלב

2 כפות קקאו

2 כוסות קמח שקדים

לשכבה השנייה-

2 כפות חמאת שקדים

2 כפות מייפל טבעי

3 כפות שקדים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים אבקת חלבון כשרה לפסח יחד עם חלב, עד שאין גושים.
2. מוסיפים לקערה ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים קמח שקדים וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מרפדים תבנית אינגניש קייק או תבנית מרובעת 20*20 בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה, בעזרת ידיים רטובות או כף רטובה משטחים את הבלילה לשכבה אחידה.
4. בקערה חדשה מערבבים חמאת שקדים ומייפל ויוצקים על בסיס השוקולד שקדים.
5. מפזרים 2 כפות שקדים קלויים.
6. מכניסים להקפאה לשעתיים לפחות, מוציאים וחותכים לקוביות.
7. שומרים בהקפאה, אם מחלקים ל-16 חתיכות כל אחת תכיל כ-10 גרם חלבון.

6. עוגת גבינה חלבון כשל״פ

המתכון מופיע באתר איט-פיט, למעבר למתכון לחצו על התמונה או על הכותרת.

לחצו מעבר למתכון בבלוג הבריאות EatFit.

7. דונאטס חלבון כשל”פ

המתכון מופיע בעמוד נפרד באתר, למעבר למתכון לחצו על התמונה או על הכותרת.

לחצו למעבר למתכון בדף המתכונים שלנו

לחצו כאן לרכישת אבקת חלבון כשרה לפסח בשלוש טעמים נפלאים
קפה ברזילאי, וניל, שוקולד.
לתפריט תזונה כשר לפסח  לחצו כאן
למאמר המלא מה ניתן לאכול בפסח לחצו כאן
למתכונים נוספים לחצו כאן

אודות המחבר

mm

Almog Cohen

אנחנו ב-My Body מבינים שתזונה נכונה היא ערך בלתי נפרד מאורח חיים ספורטיבי, ולכן צוות מיי בודי מורכב מאנשים שאורח חיים ספורטיבי ותזונה נכונה אצלם זה ערך עליון. אנחנו מבינים שלכל אחד ולכל מטרה יש צריכים שונים, צוות המומחים שלנו בעל ניסיון של שנים בתחום תוספי התזונה והספורט. אלמוג כהן מחזיקה במגוון הסמכות כגון - בעלת תואר ראשון B.A כלכלה ולוגיסטיקה, מדריך לאורח חיים בריא, יועצת תזונה ומלווה לשינוי הרגלי אכילה. אלמוג הינה דמות מוכרת בעלת וותק של שנים בתחום התזונה הבריאה, בשנים האחרונות עוסקת בעיקר בליווי אנשים לשינוי הרגלי אכילה, ירידה במשקל ושינוי המודעות לתזונה נכונה ובריאה. בעלת בלוג בריאות ותזונה נכונה המנגיש מתכונים בריאים וטעימים המאפשרים שמירה על אורח חיים בריא ללא וויתורים.

מאמרים אחרונים

איך לקרוא תוית מזון

איך לקרוא תוית מזון

איך לקרוא תוית מזון רובנו יודעים שעל מנת לדעת האם...

חיטוב

איך לשרוף את השומן הבטני

שומן בטני? הגיע הזמן שניפרד כידידים אם חיפשת אחר דרך...

גומיות מוביליטי

גומיות מוביליטי – כל מה שרציתם לדעת

גומיות מוביליטי מיועדות למגוון רחב של תרגילים ואימונים, החל מתרגילי...

Leave Your Comment