מתכון לגלידת חלבון שחורה שוקולד בצק עוגיות
מתכון לגלידת חלבון שחורה שוקולד בצק עוגיות
גלידה רגילה נתפסת כמאכל עתיר סוכר ושומן,
אנחנו פה כדי להוכיח לכולם שגלידה יכולה להיות בריאה, מזינה ומפוצצת בחלבון.
קבלו מתכון לגלידת חלבון קרמית ועשירה עם כמעט 200 גרם חלבון!
מצרכים להכנת הגלידה-
2 גביעי יוגורט פרו 1.5 % שומן (גביע של 200 גרם)
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
כף חמאת שקדים
6 תמר גלידה (בונבון)
רבע כוס חלב
5 סקופים (30-33 גרם) אבקת חלבון פיור בלאק וואי
לבצק עוגיות- (לא חובה)
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח כוסמין מלא
כף גדושה של קקאו
3 כפות מייפל או אגבה
אופן ההכנה
1. נתחיל בבצק עוגיות, בקערה נשים קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, קקאו ומייפל ונערבב היטב.
תחילה נערבב עם כף ואז עם הידיים עד שייווצר בצק פירורי ואחיד בצבעו.
2. נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונפזר את גושי הבצק, שימו לב שלא יהיו גושים גדולים מידי כי האפייה קצרה.
3. נכניס לאפיה של 12-14 דקות, נוציא מהתנור ונניח לקירור.
4. עוברים להכנת הגלידה, בבלנדר נשים את כל מרכיבי הגלידה- תמרים, אבקת חלבון, יוגורט, חלב וחמאת שקדים ונטחן עד מרקם אחיד.
שימו לב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא יווצר קצף מאבקת החלבון.
למי שאין בלנדר, אפשר גם לשים את כל המרכיבים בקערה ולטחון בעזרת בלנדר מוט, מומלץ לערבב תחילה עם כף ורק אז עם הבלנדר מוט.
5. נעביר לקופסא שתיכנס למקפיא (מומלץ זכוכית) ונערבב פנימה גם אם בצק העוגיות.
6. נכניס להקפאה ונתאפק עד שהגלידה תקפא לחלוטין. ו… בתאבון !
במתכון השתמשתי באבקת החלבון פיור וואי בטעם בלאק וואי שוקולד חלב שחור.
אפשר להחליף בכל טעם אחר שאתם אוהבים, בחרתי ביוגורט פרו 1.5% של דנונה.
סימון תזונתי |
לכל המתכון | ל100 גרם |
קלוריות (גרם) |
2,009 |
182 |
חלבונים (גרם) |
193.5 |
17.5 |
פחמימות (גרם) |
213.5 |
19.4 |
שומנים (גרם) |
45 |
4.1 |