מתכון לגלידה חלבון
מתכון לגלידה חלבון
גלידה נחשבת למאכל עתיר שומן וסוכר אבל אנחנו פה כדי לשנות את התפיסה הזאת
ולהוכיח שגלידה יכולה להיות מזינה ובריאה.
קבלו מתכון לגלידה חלבון קרמית ועשירה עם לא פחות מ160 גרם חלבון!
מצרכים להכנת הגלידה-
2 גביעי יוגורט חלבון- 200 גרם לגביע
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
6 תמרים
חצי כוס חלב
3 סקופים (30-33 גרם) אבקת חלבון
כף פולי קקאו- לא חובה
לציפוי- (לא חובה)
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות מייפל טבעי
חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה-
כל מה שצריך זה בלנדר חזק וטוב, אני השתמשתי בנינג׳ה.
1. שמים בתוך הבלנדר את כל המצרכים ומערבבים עד שהמרקם והצבע אחיד ואין חתיכות תמרים בפנים.
2. מעבירים לכלי או קופסא עם מכסה אטום מקפיאים לשעתיים לפחות.
3. מערבבים יחד את שלושת המרכיבים לציפוי.
אחרי שהציפוי מוכן רצוי למרוח אותו על הגלידה כשהשכבה העליונה מעט מתקשה במקפיא אבל אפשר גם לפני ההקפאה.
וזהו! אפשר להחליף את התמרים בכוס שם פרי לפי הטעם: בננות, פירות יער או כל פרי אחר שמתחשק.
במתכון השתמשתי באבקת החלבון Iso 100 בטעם חמאת בוטנים,
אפשר להחליף בכל טעם אחר שאתם אוהבים, בחרתי ביוגורט חלבון 2% של מולר אקטיב.
סימון תזונתי |
לכל המתכון |
ל-100 גרם |
קלוריות (גרם) |
1,877 |
214 |
חלבונים (גרם) |
161 |
18 |
פחמימות (גרם) |
147 |
17 |
שומנים (גרם) |
65 |
7 |